Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@11:41:04 GMT

آبریزش بینی علائم کروناست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۵۶۶۷

آبریزش بینی علائم کروناست؟

علائم بیماری کرونا شبیه آنفلوانزا و سرماخوردگی است، البته علائم اصلی این بیماری تب، سرفه خشک و خستگی است. حال سوال اینجاست که آیا آبریزش بینی هم از علائم کووید - ۱۹ است؟

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ شواهد موجود نشان می دهد بیماری کووید-١٩ دارای علائم متعدد است و بسته به سن و جنس افراد، علائم خفیف یا شدید ظاهر می شود که آبریزش بینی می تواند یکی از علایم بالقوه این بیماری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورت ظاهر شدن این علائم، مراجعه به پزشک ضروری است.

بیماری کووید - ۱۹ در سطح جهان هنوز در حال پیشرفت است و همچنان به عنوان یکی از مسائل و نگرانی های اورژانسی بهداشت عمومی در سطح جهان به شمار می آید.

ویروس کرونا دارای علائم خفیف تا شدید است که ظاهر شدن این علائم پس از مواجهه فرد با ویروس، ممکن است از ۲ تا ۱۴ روز طول بکشد. همچنین مشاهده شده که برخی از افراد آلوده به ویروس، ممکن است هرگز علائم بیماری را بروز ندهند؛ هرچند می توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند.

براساس گزارش های سازمان جهانی بهداشت، شایع ترین علائم کووید- ١٩، تب، خستگی و سرفه خشک است. برخی از بیماران ممکن است دچار سردرد و بدن درد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی یا گلودرد شوند. این علائم معمولاً خفیف هستند و به تدریج شروع می شوند.

بیشتر افراد (حدود ۸۰ درصد) بدون نیاز به درمان خاص از بیماری بهبود می یابند و برای بیشتر کودکان و بزرگسالان بیماری ناشی از کووید-١٩ عموماً جزیی است. با این حال، در برخی از افراد می تواند بیماری جدی ایجاد کند.

شواهد مرکز مدیریت و پیشگیری از بیماری های آمریکا نشان می دهد افراد مسن و افراد دارای مشکلات پزشکی اساسی مانند فشار خون بالا، مشکلات قلبی، دیابت یا سرکوب سیستم ایمنی احتمال ابتلا به بیماری شدید و جدی را دارند.

به تازگی مرکز مدیریت و پیشگیری از بیماری های آمریکا، چهار علامت احتقان، آبریزش بینی، حالت تهوع و اسهال را به فهرست علائم بالقوه کووید-۱۹ خود اضافه کرده است. بر این اساس، فهرست علائم بالقوه کووید ۱۹ که به تدریج شروع می شود عبارتند از تب، سرفه، تنگی نفس، بدن درد، اسهال، سردرد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد، خستگی، لرز، از دست دادن حس بویایی و چشایی و حالت تهوع یا استفراغ.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آنفلوانزا جهان سرماخوردگی کودکان ویروس آبریزش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۵۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان

به گزارش صدای ایران از ایرنا، پرفشاری خون به معنای بالا بودن میزان فشاری است که بر اثر برخورد خون به دیواره‌ی سرخرگ‌ها ایجاد می‌شود. سرخرگ‌ها، رگ‌هایی هستند که خون را از قلب به تمام اعضای بدن می‌رسانند.

میزان فشار خون، با دو عدد مشخص می‌شود. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام انقباض قلب است و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده‌ی فشار وارد شده به دیواره‌ی سرخرگ‌ها در هنگام آزاد شدن عضلات قلب (بین هر ضربان قلب) است.

بالا رفتن فشار خون سبب سکته و مرگ در افراد می‌شود و به همین دلیل از آن به عنوان قاتل خاموش یاد می‌شود.

دکتر مریم طاهرخانی متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره گفت: بنا به توصیه اتحادیه جهانی فشارخون بالا، افراد بالغ بالای ۱۸ سال باید غربالگری فشارخون شوند.

به این ترتیب که افراد ۱۸ تا ۳۹ سال هر سه تا پنج سال باید فشارشان را اندازه بگیرند و اگر در حد نرمال بود، سه تا پنج سال بعد، مجدد ارزیابی کنند.

وی ادامه داد: این افراد اگر به علت وزن بالا - توده بدنی (BMI) بالاتر از ۲۵ -یا ماکسیمم فشار بین ۱۳۵ تا ۱۳۹ و مینیمم فشار ۸۵ تا ۸۹ میلی متر جیوه در معرض ابتلا به فشارخون بالا هستند، باید به صورت سالانه پایش شوند، افراد بالای ۴۰ سال نیز باید هرسال فشارخون خود را اندازه‌گیری کنند.

طاهرخانی با بیان اینکه فشار خون بالا سالانه بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد، به راه‌های پیشگیری از فشار خون در افراد اشاره کرد و گفت: حفظ وزن مطلوب، اصلاح سبک زندگی، پرهیز از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف غذا‌های سرخ کردنی، چرب، آماده و کنسروی، حذف اسید‌های چرب ترانس، خودداری از مصرف الکل و دخانیات و پرهیز از مصرف نمک بیش از یک قاشق چایخوری از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون بسیار کمک کننده خواهد بود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه هدف سازمان بهداشت جهانی، کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به فشارخون بالا تا سال ۲۰۲۵ است، بیان کرد: این مهم با تشخیص زودهنگام و کنترل به موقع بیماری امکان پذیر است.

طاهرخانی، تصریح کرد: مشکل اصلی برای کنترل فشارخون، عدم پذیرش بیماران است؛ با وجود پیشرفت‌های بسیار در حوزه درمان، اغلب بیماران یا داروهایشان را مرتب مصرف نمی‌کنند، یا تصور می‌کنند پرفشاری خون قابل درمان است و با کاهش فشار ناشی از درمان، بلافاصله دارو را قطع می‌کنند، این آگاهی باید به بیمار داده شود که فشارخون یک بیماری قابل کنترل است، نه قابل درمان؛ این کنترل هم به روش دارو درمانی انجام می‌شود.

متخصص بیماری‌های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: توصیه انجمن جهانی فشار خون بر پیروی از یک راهبرد دارویی یکسان در تمام کشور‌ها با طیف‌های مختلف اقتصادی و بهداشتی است، البته ما در کشور ملزم به استفاده از این الگوریتم نیستیم و استفاده از دارو‌های ترکیبی با مصرف یک بار در روز با کارایی موثر، از اولویت‌های تجویزی است که نمونه‌های داخلی آن هم تولید شده‌اند.

دیگر خبرها

  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • علائم فشار خون بالا
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت