Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها یکی از علائم شایع کرونا، عطسه و آبریزش است که همین علائم در سرماخوردگی هم دیده می‌شود. در عین حال، بهار، فصل شیوع بیماری‌های آلرژیک است. از همین رو، شرایط به گونه‌ای شده است که عده‌ای با هر عطسه و آبریزش از بینی، فکر می‌کنند که کرونا گرفته اند و در مقابل، یک عده هم بی تفاوت به شرایط کرونایی کشور، هر طور می‌خواهند رفتار می‌کنند و بدون توجه به خطر انتقال بیماری کرونا، آزادانه در سطح جامعه تردد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر علامتی ممکن است کرونا باشد

ایرج خسرو نیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در اوایل فصل بهار علائم آلرژی و آنفلوانزا وجود دارد، گفت: با توجه به شیوع کرونا هر فردی که علائم سرماخوردگی و آلرژی و آنفلوانزا دارد، ممکن است کرونا داشته باشد چرا که برخی علائم مشترک وجود دارد به همین دلیل باید خود را قرنطینه کند.

وی افزود: ممکن است از هر ۱۰۰ نفر بیمار با علائم سرماخوردگی، یک نفر به کرونا مبتلا باشد اما اگر همین یک نفر در جامعه رها شود می‌تواند تعداد زیادی از افراد را مبتلا می‌کند بنابراین هر فردی که علائم را در خودش دید باید در قرنطینه بماند.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران تاکید کرد: با توجه به اینکه بسیاری از تست‌های کرونا ممکن است خطا داشته باشد، به همین دلیل پزشک در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی مانند تب شدید، سرفه، علائم گوارشی شدید و…، باید به بیمار بگوید که خود را قرنطینه و پروتکل‌های بهداشتی را کاملاً رعایت کند.

نگرانی از شباهت علائم بیماری

به گزارش مهر، رینیت آلرژیک یک بیماری التهابی شایع مخاط بینی است که با توجه به شباهت علائم آن با کووید ۱۹ باعث نگرانی برخی از مبتلایان شده است.

اغلب از رینیت آلرژیک به عنوان یک مشکل فصلی یا آلرژی بهاره نام برده می‌شود اما این بیماری می‌تواند با التهاب پایدار مخاط بینی و التهاب عفونی نظیر سرماخوردگی یا سینوزیت همراه شود. بنابراین افراد دارای آلرژی بینی مشکلات بیشتری با سرماخوردگی ویروسی دارند.

گرده درختان در فصل بهار، گرده چمن‌ها در ابتدای تابستان، گرده علف‌های هرز در انتهای تابستان و اوایل پاییز به عنوان آلرژن های خارج از محیط منزل مسئول ایجاد علائم آلرژی در این بیماران هستند.

سید علیرضا مهدویانی فوق تخصص آسم و آلرژی، در مورد تظاهرات کلینیکی این بیماری به شکایاتی نظیر احتقان بینی، خارش، عطسه، آبریزش از بینی اشاره کرد که گاهی با خارش و اشک ریزش چشم همراه می‌شود و هنگامی که فرد در معرض آلرژن های مسئول قرار گیرد، این شکایات افزایش می‌یابد.

افتراق علائم آلرژی بینی با کرونا

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در بیماری کرونا علاوه بر تب، سرفه، بدن درد و ضعف عمومی، شاهد بروز علائمی نظیر آبریزش بینی، گرفتی و احتقان بینی و گلو درد در بیمار هستیم. بنابراین با توجه به پاندمی فعلی بیماری کرونا و ملاحظات اپیدمیولوژیک، وجود این علائم در حال حاضر در هر فردی بیماری کرونا تلقی می‌شود.

به گفته مهدویانی، حداقل کار در مورد این بیماران (البته در موارد خفیف) رعایت موارد توصیه شده نظیر درمان علامتی، استراحت، تغذیه مناسب، مصرف مایعات و رعایت اصل جداسازی حداقل به مدت دو هفته است.

وی سابقه وجود آلرژی بهاره در فرد مبتلا را یکی از عوامل افتراق آن از کرونا برشمرد و افزود: در آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک نیز علائم آبریزش از بینی، احتقان بینی و گاهاً سرفه و سردرد وجود دارد. افراد مبتلا به آلرژی بهاره اغلب دارای سابقه این علائم در سال‌های گذشته یا حداقل ماه‌های گذشته بوده اند در حالی که در بیماری کرونا این علائم به صورت ناگهانی اتفاق می‌افتد و دارای سابقه این علائم در سال‌های قبل نبوده اند.

مهدویانی خاطرنشان کرد: علاوه بر این در آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک معمولاً تب، بدن درد، ضعف و بی اشتهایی وجود ندارد در حالی که کرونا اغلب همراه با این علائم و بعضاً همراه با کاهش یا فقدان حس بویایی است.

این فوق تخصص آسم و آلرژی، وجود درگیری چشمی به صورت خارش، اشک ریزش و قرمزی ملتحمه را ویژه بیماری آلرژی بهاره دانست که در بیماری کرونا این موارد کمتر دیده می‌شود.

مهدویانی خاطرنشان کرد: وجود تب و سرفه جزو شایع‌ترین شکایات در بیماری کرونا است که در آلرژی فصلی وجود نداشته یا کمتر وجود دارد در حالی که خارش بینی و چشم از شکایات کلیدی برای تشخیص رینیت آلرژیک و افتراق آن از بیماری کرونا است.

با مشاهده علائم به قرنطینه بروید

در همین حال، محمدرضا صالحی فوق تخصص عفونی، با عنوان این مطلب که الان سرماخوردگی نداریم و هر علامت بیماری مثل تب، آبریزش، عطسه و سرفه علامت کرونا است، گفت: افراد با مشاهده این علائم باید خودشان را ایزوله کنند و در صورت بدتر شدن علائم به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی از مردم خواست که در صورت مشاهده کمترین علامت بیماری از بیرون آمدن خودداری کنند و پروتکل‌ها را اعم از فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از تجمعات و دورهمی‌ها و زدن ماسک و شستشوی دست‌ها بیشتر رعایت کنند.

کد خبر 5195563

منبع: مهر

کلیدواژه: سرماخوردگی شیوع کرونا آسم و آلرژی ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا کووید 19 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ستاد ملی مقابله با کرونا سعید نمکی شیوع کرونا آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سازمان غذا و دارو روزه داری علیرضا زالی بیماری کرونا رینیت آلرژیک آلرژی بهاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۸۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • علائم فشار خون بالا